És una activitat d’exploració, manipulació i combinació d’objectes diversos i variats. Té la finalitat de donar resposta a la demanda creixent d’activitat i exploració contínua del grup. Contribueix a estructurar el pensament, el llenguatge, la relació personal i les accions dels infants. Amb aquest joc els infants perceben nocions de volum, capacitat, equilibri, quantitat, qualitat… a través de la manipulació, exploració i experiència amb els diferents materials.

El material que s’utilitza són objectes, contenidors i bosses de recollida. Els objectes no són joguines convencionals, sinó, sovint són objectes d’ús comú, que ofereixen una varietat d’estímuls sensorials a partir de les seves qualitats: forma, textura, pes, color, volum, temperatura, so, mida, gust…

Els nens i les nenes manipulen, exploren i combinen lliuraments els diferents materials buscant totes les possibilitats sense que l’educadora intervingui, tot i que es troba al mateix espai de joc observant i oferint seguretat als infants.

 
Safates d’experimentació Safates d’experimentació
 
Safates d’experimentació Flors i fruites de temporada
   
També aprofitem el medi Safates d’experimentació